Απώλειες στις ευρωαγορές

Με μεγάλες απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης μετά τα μεγάλα κέρδη των προηγούμενων δύο ημερών, με τους επενδυτές να εμφανίζονται νευρικοί ενόψει της ανακοίνωσης στις ΗΠΑ των εβδομαδιαίων στοιχείων για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

Οι αναλυτές περιμένουν τα στοιχεία να δείξουν άλμα των νέων αιτήσεων καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις κλείνουν προκειμένου να προστατευτεί ο πληθυσμός εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 χάνει 2%.

Ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,8% στις 9.874,26 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 σημείωσε άλμα 4,5% στις 4.432,30 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 4,4% στις 5.688,20 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες συμπλήρωσαν δύο διαδοχικές ημέρες κερδών.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 1,7%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άλμα 3,35%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν ισχυρά κέρδη τις δύο προηγούμενες ημέρες με φόντο το πακέτο μέτρων ύψους 2 τρισ. δολ. για την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας. Το νομοσχέδιο εξασφάλισε το πράσινο φως στη Γερουσία και οδεύει πλέον για τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στα μάκρο της ημέρας, βουτιά αναμένεται να εμφανίσει τον Απρίλιο η γερμανική καταναλωτική εμπιστοσύνη λόγω της σημαντικής αύξησης στον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού και εν μέσω των δρακόντειων περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών GfK.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της GfK αναμένεται να υποχωρήσει στο 2,7 τον Απρίλιο από την καθοδικά αναθεωρημένη μέτρηση του 8,3 τον Μάρτιο. Αυτό θα είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2009 όταν ο δείκτης είχε υποχωρήσει στο 2,6.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τον δείκτη στο 7,5 τον Απρίλιο. Οι εκτιμήσεις έγιναν πριν την εφαρμογή των δρακόντειων μέτρων περιορισμού στη Γερμανία.

Σχετικά Νέα