Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια εν αναμονή του τετ-α-τετ Τραμπ – Σι

Τα βασικά ασιατικά χρηματιστήρια υποχωρούν την Τρίτη, με τους traders να έχουν στραμμένο το βλέμμα στη συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ και Κίνας, που θα δώσει κατεύθυνση όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο της συνόδου των G-20 στην Οζάκα της Ιαπωνίας στις 28 και 29 Ιουνίου.. Οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών έχουν έρθει πρόσφατα σε επαφή, συζητώντας τρόπους επίλυσης των διαφορών τους και “εδραιώνοντας σημαντική συναίνεση” πριν από τη σύνοδο, ανέφερε το πρακτορείο Associated Press.

Οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από την ανακοίνωση ότι οι βασικοί διαπραγματευτές, ο Ύπατος Εκπρόσωπος των ΗΠΑ για το Εμπόριο (θέση ομόβαθμη υπουργού) Robert Lighthizer και ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Liu He, μίλησαν τηλεφωνικά τη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθούν λεπτομέρειες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai υποχωρεί κατά 0,78%, με τον Shenzen να κινείται σε ακόμη πιο αρνητικό έδαφος (-1,28%). Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με απώλειες 0,67%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX200 σημείωσε ήπιες απώλειες 0,11%.

Σχετικά Νέα