Απώλειες ο χρυσός

Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα υπό την πίεση των υψηλότερων αποδόσεων στα ομόλογα, με τους επενδυτές να περιμένουν περισσότερα οικονομικά στοιχεία και τις δηλώσεις στελεχών της Federal Reserve τις επόμενες ημέρες για νέα στοιχεία σε σχέση με την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Ο spot χρυσός χάνει 0,7% στα 2.317,08 δολ. ανά ουγγιά, ενώ τα futures στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,9% και έκλεισαν στα 2.329 δολ. ανά ουγγιά.

Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ βρέθηκε να κερδίζει έδαφος σήμερα μετά τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, κάτι που κάνει το πολύτιμο μέταλλο που δεν προσφέρει απόδοση λιγότερο ελκυστικό για το επενδυτές.

Την προσοχή των επενδυτών συγκέντρωσαν σήμερα και οι δηλώσεις του προέδρου της Philadelphia Fed, President Patrick Harker ο οποίος εκτίμησε ότι – εφόσον η οικονομία και ο πληθωρισμός δεν αποκλίνουν από τις τρέχουσες εκτιμήσεις – η Fed θα είναι σε θέση να κόψει τα επιτόκια της μία φορά μέχρι το τέλος του έτους.

Την Κυριακή, ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Neel Kashkari ανέφερε ότι είναι “μια λογική υπόθεση” ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει μια φορά τα επιτόκια της αυτό το έτος, περιμένοντας μέχρι τον Δεκέμβριο για να το κάνει.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις την Τρίτη, τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την Τετάρτη και την αρχική μέτρηση των δεικτών pmi την Παρασκευή για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πορεία της οικονομίας.

Το spot ασήμι έχασε 0,5% στα 29,38 δολ. ανά ουγγιά, η πλατίνα κέρδισε 1,3% στα 970,15 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο σημείωσε μικρά κέρδη 0,2% στα 891,92 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα