Απώλειες για τον χρυσό

Με πτώση ξεκίνησαν τα συμβόλαια του χρυσού την εβδομάδα, καθώς τη Δευτέρα οι προσδοκίες των επενδυτών για εξομάλυνση της τραπεζικής κρίσης στις ΗΠΑ απομάκρυναν περισσότερο το πολύτιμο μέταλλο από τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε η εξαγορά μέρους της Silicon Valley Bank από την First Citizens και η προσδοκία για υποχώρηση της κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, οι επενδυτές θέλουν να πιστεύουν πως η πρόσφατη τραπεζική κρίση στις αμερικανικές τράπεζες και η πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ θα ωθήσουν την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) στο να αφήσει το «γκάζι» σχετικά με τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων και να «παγώσει» ή ακόμα και αντιστρέψει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής εντός του 2023.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Απριλίου, έπεσαν 1,5% ή 30 δολάρια στα 1.953,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά 19 σεντς, ή 0,8%, στα 23,145 δολάρια ανά ουγγιά.

Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου διολίσθησε κατά 10,30 δολάρια ή 0,7%, στα 1.404,10 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 6,80 δολάρια ή 0,7% στα 977,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Ο χαλκός παράδοσης Μαΐου διαμορφώθηκε στα 4,0785 δολάρια ανά λίβρα, σημειώνοντας οριακή αύξηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα