

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το πετρέλαιο καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης αντιστάθμισαν την -αναμενόμενη- απόφαση του OPEC και των συμμάχων του (OPEC+) να επεκτείνουν τις περικοπές στη συνδυασμένη παραγωγή τους για τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού έχασε 1,24 δολ. ή 1,5% και έκλεισε στα 78,74 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent υποχώρησε 75 cents στα 82,80 δολ. το βαρέλι.
Ο OPEC+ αποφάσισε την Κυριακή να επεκτείνει τις εθελοντικές περικοπές στην πετρελαϊκή παραγωγή που φτάνουν τα 2,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα και στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Με την κίνηση του αυτή ο OPEC+ προσπαθεί να στηρίξει τις τιμές σε ένα περιβάλλον χαμηλότερης οικονομικής ανάπτυξης αλλά και αύξησης της προσφοράς εκτός του καρτέλ.
Ωστόσο, το τέλος ενός -ασυνήθιστα ζεστού- χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο επιβαρύνει τις τιμές του πετρελαίου παρά την ανακοίνωση του OPEC+ για τις περικοπές.
Σχετικά Νέα
FINANCE FORUM: Ένα συνέδριο αφιερωμένο στις σύγχρονες προκλήσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα
Η CLEON Conferences & Communications διοργανώνει την Τετάρτη 28 Μαΐου το συνέδριο FINANCE FORUM..
Το ΥΓΕΙΑ γιορτάζει 50 χρόνια λειτουργίας
Το ΥΓΕΙΑ συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια λειτουργίας, αναδεικνύοντας μια πορεία γεμάτη επιστημονική υπεροχή και.
«Κράτει στις μηχανές» από τη Danaos – Γιατί «παγώνει» τις επενδύσεις σε νέα πλοία
Στο συρτάρι βάζει προς ώρας τα επενδυτικά της σχέδια για την απόκτηση νέων πλοίων.
Γ.Στάσσης (ΔΕΗ): Η παροχή ενέργειας στο mega data center, δεν θα επιβαρύνει το σύστημα
Τη στρατηγική του Ομίλου ΔΕΗ για την υποστήριξη της ψηφιακής και ενεργειακής ενδυνάμωσης της.