Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθήνα – Στις 18.00 οι επόμενες συγκεντρώσεις

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποιούνταν με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Νωρίτερα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της Βασιλίσσης Σοφίας, στην οδό Αθηνάς από Σοφοκλέους και στην Πειραιώς από τη συμβολή της με την Ιερά Οδό.

Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 700 άτομα, μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι.

Στις 18.00 έχουν προγραμματιστεί νέες συγκεντρώσεις σωματείων, φορέων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς.

Περίπου 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα μεταφέρουν το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και drones. Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και τα οχήματα ρίψης νερού της Αστυνομίας.

Λίγο μετά το μεσημέρι και αναλόγως της συμμετοχής στη συγκέντρωση και την πορεία που θα ακολουθήσει σταδιακά θα κλείνουν κεντρικοί οδικοί άξονες όπως η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Ακαδημίας.

Αντίστοιχος σχεδιασμός από την ΕΛ.ΑΣ υπάρχει και για την συγκέντρωση και την πορεία στις 6 το απόγευμα.

Με δεδομένο ότι οι πορείες θα καταλήξουν στα Εξάρχεια μετά τις 7 το απόγευμα αναμένονται να γίνουν παρεμβάσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων και σε δρόμους όπως η Ακαδημίας, η Ιπποκράτους, η Χαριλάου Τρικούπη, η Σόλωνος και τα στενά γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.

Ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστός από 9 το πρωί ενώ ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11 το πρωί έως τις 15:00 και από τις 18:00 έως ότου κριθεί ότι είναι δυνατή η επαναλειτουργία του.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα