

Ο Μεξικανός Άνχελ Γκουρία, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και αρχιτέκτονας της ανανέωσής του από το 2006, δεν θα διεκδικήσει μια νέα θητεία στον ΟΟΣΑ και θα αποχωρήσει από τη θέση αυτή τον Ιούνιο του 2021, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.
«Ανακοίνωσα σήμερα στο Συμβούλιο του ΟΟΣΑ ότι δεν θα διεκδικήσω νέα θητεία», ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Μεξικού (1998-2000) στον λογαριασμό του στο Twitter.
«Υπερήφανος για τις συλλογικές επιτυχίες μας, θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά μέχρι τον Ιούνιο του 2021, με την εκπληκτική ομάδα μου, για να ενισχύσουμε τον ΟΟΣΑ και να βοηθήσουμε τις χώρες να ξεπεράσουν τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν», πρόσθεσε.
Ο Γκουρία είναι ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια ανανέωσε τον ΟΟΣΑ, που σήμερα αριθμεί 37 μέλη αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έδινε την εντύπωση ενός οργανισμού σε αχρηστία.
Σχετικά Νέα
Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος των Ηνωμένων.
Ορκωμοσία Μπάιντεν: Σε συνεχή επιφυλακή στρατός και μυστικές υπηρεσίες
Οι στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, με διοικητικό κέντρο το Πεντάγωνο.
ΗΠΑ: Με χρυσό μικρόφωνο τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ η Λέιντι Γκάγκα
Με την εντυπωσιακή φωνή της η Λέιντι Γκάγκα τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ.
Πως οι αρχές εξιχνίασαν κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 260.000 ευρώ
Μια υπόθεση τεχνικά περίπλοκη εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αφορά την κλοπή.