

Μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή και άκρως ανησυχητική είδηση μας έρχεται από τα ναυπηγεία που κατασκευάζονται οι Ελληνικές φρεγάτες.
Στο εργοτάξιο της εταιρίας Naval Group στο Lorient όπου κατασκευάζεται αυτή την εποχή η φρεγάτα Amiral Ronarch έγινε στόχος κακόβουλων ενεργειών, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα.
Η έρευνα που έγινε από την στρατιωτική εισαγγελία της Ρεν, θα ρίξει φως σε υποψίες για δολιοφθορά, με την κλοπή καλωδίων τα οποία κόπηκαν σκόπιμα όσο η φρεγάτα ήταν ακόμα υπό κατασκευή σε ξηρά δεξαμενή.
Η Naval Group υπέβαλε καταγγελία μόλις έγιναν γνωστά τα γεγονότα αυτά. Η τελευταία επιβεβαίωσε την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 ότι ξεκίνησε έρευνα για καταστροφή περιουσίας που ενδέχεται να βλάψει τα θεμελιώδη συμφέροντα της εταιρίας και της Γαλλίας.
Από την πλευρά του Naval Group, απαιτείται διακριτικότητα στην έρευνα: “Μετά την ανακάλυψη κακόβουλων πράξεων σε ένα από τα σκάφη μας, καταθέσαμε αμέσως μήνυση.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ελπίζουμε ότι θα ρίξει φως στις πράξεις αυτές. Έχουμε, εξάλλου, ενισχύσει τα μέτρα επαγρύπνησης στην περιοχή μας”, δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου.
Στο Lorient, ο όμιλος απασχολεί 2.500 άτομα, καθώς και περισσότερους από 1.000 υπεργολάβους, ορισμένοι από τους οποίους προέρχονται από το εξωτερικό, ιδίως από την Ανατολική Ευρώπη.
Η πράξη αυτή, λόγω και του πολύ ειδικού στόχου, επισύρει σημαντικές ποινές, με φυλάκιση 15 ετών και πρόστιμο που φθάνει και τα 225.000 ευρώ.
Μήπως να δούμε και κάποιες τέτοιες, ή έστω μικρότερες ποινές και στην χώρα μας για την κλοπή καλωδίων και τις δολιοφθορές σε δημόσια περιουσία;
Σχετικά Νέα
Βραβείο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος»: Ύψιστη Τιμή στον Ελληνισμό της Κωνσταντινουπόλεως
Το Βραβείο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος», θεσπισμένο από την PeopleCert με την ευγενή άδεια και.
Επιχείρηση διάσωσης 34 μεταναστών νότια της Γαύδου
Στη διάσωση 34 παράτυπων μεταναστών προχώρησαν δυνάμεις της Frontex νότια της Γαύδου. Η διάσωση.
Μ. Καρυστιανού: «Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι της αλαζονείας και της διαφθοράς» – Τα «επικοινωνιακά τρικ» και τα «απανωτά σκάνδαλα»
Σε νέες καταγγελίες για «επικοινωνιακά τρικ» της κυβέρνησης προκειμένου να φύγουν τα φώτα από.
Μετρό Θεσσαλονίκης: Δύο συρμοί ακινητοποιημένοι στην ίδια γραμμή και σε απόσταση 20 μέτρων – Τι λένε πηγές της εταιρείας για το βίντεο στο TikTok
Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε τα τελευταία 24ωρα στο Μετρό Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον σταθμό «Ευκλείδης», όταν.