«Σταματήστε επιτέλους να βάζετε τη σοκολάτα στο ψυγείο», λέει ο Αλέν Ντουκάς, διάσημος Γάλλος σεφ, με τρία αστέρια Michelin και δέκα καταστήματα πώλησης σοκολάτας και διαθέτει και σοκολατοποιία στη Γαλλία.
Αν η σοκολάτα μείνει στο ψυγείο, το νερό συμπυκνώνεται, με αποτέλεσμα η σοκολάτα να ασπρίζει.
«Οι γκανάς πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε δύο ή τρεις εβδομάδες, οι πραλίνες σε διάστημα τριών έως τεσσάρων εβδομάδων το μέγιστο, ενώ οι μπάρες σοκολάτας μπορούν να καταναλωθούν μέσα σε λίγους μήνες», προσθέτει ο σεφ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Le Chocolat Alain Ducasse στο Λονδίνο, Νταμιέν Κουλιού, εξηγεί γιατί η θερμοκρασία δωματίου είναι η καλύτερη για να καταναλωθεί η σοκολάτα.
Όταν η σοκολάτα συμπυκνώνεται στο ψυγείο, το νερό αντιδρά με τη ζάχαρη της σοκολάτας και κρυσταλλώνεται στην επιφάνεια. Από αυτή την αντίδραση δημιουργείται και το άσπρο χρώμα στην επιφάνεια της σοκολάτας, αν και δεν αλλοιώνεται η γεύση και η σύστασή της.Η σοκολάτα πρέπει να διατηρείται μεταξύ 15°C και 18°C σε ξηρό μέρος. Η καλύτερη θερμοκρασία για κατανάλωση είναι περίπου 20°C.
Πηγή: medicalland.gr
Σχετικά Νέα
-
Το άγχος και η έλλειψη ύπνου “εξαφανίζουν” το χαμόγελο
Oταν το άγχος μας κατατρώει ή κοιμόμαστε άσχημα, μπορεί να επηρεαστεί ακόμη και το.
-
Χ. Δημοσθενόπουλος: Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου 50% και με κάποιες μορφές καρκίνου
Η υπερκατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων από όλες τις ηλικιακές ομάδες μπορεί σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
-
Μαγιορκίνης για AstraZeneca: Κίνδυνος αντίστοιχος με του πνιγμού από φαγητό – Τι λέει για την απόσυρση του εμβολίου
«Εδώ και χρόνια δεν χρησιμοποιείται» δήλωσε για την παύση της παραγωγής του εμβολίου της.
-
Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο Covid, μετά την παραδοχή σπάνιας παρενέργειας
Το εμβόλιο Covid της AstraZeneca αποσύρεται παγκοσμίως, μήνες αφότου ο φαρμακευτικός κολοσσός παραδέχθηκε για.