Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες εξετάσεις – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και για τις απολυτήριες- ενδοσχολικές εξετάσεις. Μεθαύριο, Παρασκευή 17 Μαΐου θα ακουστεί για τελευταία φορά το κουδούνι στα Λύκεια της χώρας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, οι απολυτήριες -ενδοσχολικές- εξετάσεις των μαθητών της Γ’ λυκείου θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα, 20-27 Μαΐου. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα “ριχτούν στη μάχη” των Πανελληνίων στις 31 Μαΐου, έως και τις 12 Ιουνίου. Το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Πανελλαδικών για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ έχει οριστεί μεταξύ 30 Μαΐου έως 11 Ιουνίου.

Όσον αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ Λυκείου, αυτές θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 20 Μαΐου-14 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται, ότι ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα Γυμνάσια έχει οριστεί η 29η Μαΐου και έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στο διάστημα 3-17 Ιουνίου 2024.

Τέλος, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της επικράτειας θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 14 Ιουνίου 2024.

Πανελλήνιες 2024: Αναλυτικά οι ημερομηνίες για τις εξετάσεις

Την Πέμπτη 30 Μαΐου θα κάνουν πρεμιέρα για τα ΕΠΑΛ οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, ενώ για τα ΓΕΛ θα αρχίσουν μία ημέρα αργότερα στις 31 Μαΐου.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου στα ΓΕΛ και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στα ΕΠΑΛ.

Να σημειωθεί πως θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, Ειδικών και Μουσικών μαθημάτων και προθεσμίας Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, έτους 2024, έχει ως εξής:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα