Αντιπολίτευση: Ζητούνται εξηγήσεις από τον Κικίλια για την παρέμβαση στο ΚΕΘΕΑ

Συνάντηση με εκπροσώπους των κομμάτων πραγματοποίησε η διοίκηση και ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ για το σημαντικό ζήτημα του αυτοδιοίκητου που αποφασίστηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου(ΠΝΠ) της κυβέρνησης.

Οι παρευρισκόμενοι, αφού εξέφρασαν την αντίθεση των κομμάτων τους στην ΠΝΠ, συμφώνησαν στην πρόταση του Ανδρέα Ξανθού για άμεση συνάντηση των εκπροσώπων όλων των κομμάτων με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις για την παρέμβαση στο ΚΕΘΕΑ και για τον γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου στον ευαίσθητο τομέα της απεξάρτησης.

Μάλιστα, μετά το πέρας της συνάντησης, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για να διατυπωθεί το αίτημα, ενώ αναμένεται η απάντησή του.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον Σταμάτη Βαρδαρό, ο Τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, ο Παναγιώτης Κατηφές, επικεφαλής του Τμήματος του ΚΚΕ Κατά των Ναρκωτικών, και ο Υπεύθυνος Νεολαίας του ΜΕΡΑ 25 Δημήτρης Λιάπης.

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ ενημέρωσαν ότι ζήτησαν συνάντηση με το Προεδρείο της Βουλής για το θέμα, ενώ την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου οι 14 Σύλλογοι Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ προγραμματίζουν κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.

Σχετικά Νέα