Αντιπολίτευση κατά Ερντογάν: “Ο βασικός μισθός των Ελλήνων είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερος”

Με την τουρκική οικονομία να καταρρέει και την λίρα να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, ο πρόεδρος του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εξαπέλυσε τα “πυρά” του κατά της κυβέρνησης Ερντογάν κάνοντας λόγο για “εξαθλίωση” του τουρκικού λαού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πως “κακώς εξοπλίζεται η Ελλάδα ενώ βρίσκεται σε κρίση και έχει χρεοκοπήσει”, διερωτήθηκε πώς γίνεται να μιλάνε για εξαθλίωση των Ελλήνων που λαμβάνουν τριπλάσιους μισθούς από τους Τούρκους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μέχρι χθές έλεγαν από την κυβέρνηση του Ερντογάν “Στην εξαθλίωση η Ελλάδα. Καταστράφηκε. Η Ελλάδα χρεοκόπησε”. Ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι 2,7 φορές πιο πάνω από την Τουρκία. Δηλαδή σχεδόν τριπλάσιος. Ποιος ζει στην εξαθλίωση;”,

Σημειώνεται πως σύμφωνα με σύγκριση του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου Fox TV, o βασικός μισθός των Τούρκων εργαζομένων έχει πέσει κάτω από τα 200 ευρώ, χαμηλότερος και από χωρών όπως η Κίνα και η Αλβανία.

Όπως μετέδωσε το Fox TV, “ο βασικός μισθός στην Κίνα είναι στα 340 δολάρια. Στην Αλβανία είναι στα 275 δολάρια. Στη χώρα μας, την Τουρκία, ο βασικός μισθός είναι στα 209 δολάρια!”.

Την Τετάρτη η τουρκική λίρα υποχωρεί περαιτέρω οδεύοντας προς νέα χαμηλά, μετά την κατάρρευση της τάξης του 15% χθες. Η λίρα χάνει περίπου 3% στα 13,15 δολάρια.

Το τουρκικό νόμισμα έχει σημειώσει 11 διαδοχικά νέα χαμηλά, με τις απώλειες από την αρχή του έτους να φτάνουν το 43%, ενώ από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας υποχωρεί κατά 24%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα