

Με ανακοινώσεις τους οι εμπορικοί σύλλογοι πληροφορούν τους καταναλωτές, με τα ωράρια λειτουργίας που προτείνονται όμως να είναι τελείως διαφορετικά
«Τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σημειώνει: «σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022. Το πλαίσιο ωραρίου για την Κυριακή καθορίζεται από ώρα 11.00 έως 20.00. Επομένως, προτείνουμε στους συναδέλφους που επιθυμούν να ανοίξουν την Κυριακή 17 Ιουλίου, να λειτουργήσουν από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ.
Σχετικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή 17/7, η νομοθεσία προβλέπει ότι: Αν η εργασία του προσωπικού κατά την Κυριακή περιοριστεί σε εργασία μέχρι 5 ώρες οι εργοδότες δεν έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν άλλη ημέρα ανάπαυσης, οφείλουν όμως να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παρασχεθείσα εργασία με προσαύξηση 75%».
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Τέλος, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων, ήτοι στις 17 Ιουλίου 2022. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, από τις 11π.μ. έως τις 6μ.μ.».
Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, επισημαίνει πως: «Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας σε 500 καταστήματα του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για 8 κλειστά Σάββατα φέτος, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας προτείνει στα καταστήματα-μέλη του να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022».
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας αναφέρει: «Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων, ήτοι στις 17 Ιουλίου 2022».
Σχετικά Νέα
IRIS χωρίς προμήθεια: Τι αλλάζει από την 1η Νοεμβρίου στις επιχειρήσεις και στα καταστήματα
Χωρίς προμήθεια θα πραγματοποιούν από την 1η Νοεμβρίου οι πολίτες τις άμεσες πληρωμές (IRIS).
Στα σκαριά του ΥΠΕΝ η νέα νομοθετική ρύθμιση για τα οικόπεδα σε οικισμούς
Στα σκαριά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκεται η νομοθετική ρύθμιση για τα οικόπεδα.
ΔΥΠΑ: Με 156 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Μάιο
Με 156 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής συνεχίζει τη δράση της τον Μάιο η ΔΥΠΑ μετά τη μεγάλη.
Γ. Στουρνάρας: Πώς θα γίνει η Ευρώπη ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο
“Προϋπόθεση για την ανάδειξη της Ευρώπης σε ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο και για την ενίσχυση.