

Οι ενδείξεις διπλωματικής διεξόδου στο ουκρανικό ενισχύουν τη διάθεση ανάληψης ρίσκου διεθνώς και η αγορά της Αθήνας συνεχίζει από το σημείο που σταμάτησε την Παρασκευή, διευρύνοντας την ανοδική της αντίδραση με αιχμή τις τράπεζες.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 842,84 μονάδες με άνοδο 1,8%, ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 2,04% και βρίσκεται στις 2,031 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερη πορεία ακολουθεί ο τραπεζικός δείκτης, που πραγματοποιεί νέο άλμα 4% κινούμενος στις 584 μονάδες.
Οι αγορές διεθνώς υποδέχονται με ανανεωμένη αισιοδοξία τα δείγματα προόδου σε διπλωματικό επίπεδο που εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ενώ ο νέος γύρος συνομιλιών των δύο πλευρών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10:30 σήμερα.
Μεταξύ άλλων, ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι ανέφερε σήμερα ότι έδωσε εντολή στους διαπραγματευτές να “κάνουν τα πάντα” προκειμένου να κλειστεί συνάντηση του ιδίου με τον ρώσο ομόλογό του Πούτιν, κάτι που δεν είχε αποκλείσει χτες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Κατά τα άλλα η εβδομάδα είναι φορτωμένη από οικονομικά γεγονότα, καθώς περιλαμβάνει τη νέα “ετυμηγορία” των Moody’s και DBRS για το ελληνικό αξιόχρεο την Παρασκευή, ενώ νωρίτερα ανακοίνωνουν οικονομικά αποτελέσματα οι Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα, και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Fed, στην οποία εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα επιτόκια της.
Η εικόνα στο ταμπλό
Οι τραπεζικές μετοχές αποτελούν για ακόμα μία συνεδρίαση το βαρόμετρο, με την ΕΤΕ στο +5,3%, την Αλφα στο +4,47%, την Eurobank στο +4% και την Πειραιώς στο +3,5%, με τη σύνολο σχεδόν της υψηλής κεφαλαιοποίησης σε θετικό έδαφος, πλην Jumbo και ΑΔΜΗΕ.
H MIG ενισχύεται κατά 3,3%, η Λάμδα κατά 3%, η Βιοχάλκο βρίσκεται στο +2,7%, η ΔΕΗ στο +2,5% και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο +2,3%, ενώ ο ΑΔΜΗΕ και η Jumbo όπως προαναφέρθηκε σημειώνουν μικρές απώλειες κατά 0,22% και 0,44%.
πηγή capital.gr
Σχετικά Νέα
Τα Εμιράτα θα επενδύσουν 1,4 τρισ. δολάρια στις ΗΠΑ σε βάθος δεκαετίας
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαίωσαν σήμερα ότι θα επενδύσουν 1,4 τρισεκ. δολάρια στις ΗΠΑ.
Ανησυχία ΗΠΑ για την κατάσταση στη Γάζα εξέφρασε ο Ρούμπιο στον Νετανιάχου
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε, αφού μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
Ρούμπιο: Μετά την άρση κυρώσεων από τις ΗΠΑ, άρχισε συνομιλίες με τη Δαμασκό για εξομάλυνση των σχέσεων
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο συνάντησε την Πέμπτη (15/05) τον Σύρο ομόλογό του.
Νταλίκα έπεσε από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη στη Θηβών
Φορτηγό έπεσε λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Πέμπτης από τη γέφυρα στην Πέτρου Ράλλη και.