Άνοδος στις ευρωαγορές

Με μικρά κέρδη κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα και εξετάζουν νέα οικονομικά στοιχεία.

Ο γερμανικός πληθωρισμός επιβράδυνε στο 3,1% τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία. Οι τιμές καταναλωτική, σε εναρμονισμένη βάση, είχαν σημειώσει ετήσια αύξηση 3,8% τον Δεκέμβριο.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό δήλωσε σήμερα ότι η τράπεζα πιθανότατα θα μειώσει τα επιτόκια της το 2024 καθώς ο ρυθμός του πληθωρισμού επιβραδύνει στο 2%.

“Κατά πάσα πιθανότατα θα μειώσουμε τα επιτόκια φέτος καθώς σημειώνουμε πρόοδο στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού”, δήλωσε ο αξιωματούχος μιλώντας στο κανάλι LCI την Παρασκευή, όπως μεταδίδει το Bloomberg. “Βγαίνουμε από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση”, πρόσθεσε.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,06% στις 485,57 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,1%, στις 16.980,71 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,16% στις 7.653,44 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,1% στις 7.603,01 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,16%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 0,13%.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων από κολοσσούς της ευρωπαϊκής οικονομίας όπως η Saab, η L’Oreal και η Hermes, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα