Άνοδος στις ευρωαγορές

Σε ανοδικές τάσεις οδηγούνται σήμερα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη συμφώνησαν να καταργήσουν σταδιακά τους δασμούς που επέβαλαν τους τελευταίους μήνες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,33% στις 406 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,44% στις 13.236 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,2% στις 5.878 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,26% στις 7.416 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,56%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,45%.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για την σταδιακή κατάργηση των δασμών που έχουν επιβάλει τους τελευταίους μήνες. Η κατάργηση των δασμών θα γίνει αναλογικά και σε φάσεις, όπως διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Το ύψος των δασμών που θα απομακρυνθούν στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ – η οποία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες – θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος Gao Feng χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Reuters, μετέδωσε πως η πολυαναμενόμενη υπογραφή της «φάσης 1» της συμφωνίας θα μπορούσε να καθυστερήσει έως τον Δεκέμβριο.

Επιχειρήσεις
Η προσοχή της αγοράς παραμένει στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα.

Η Siemens ανακοίνωσε έσοδα 24,5 δισ. ευρώ για το δ’ τρίμηνο, αυξημένα κατά 8% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η γερμανική τράπεζα Commerzbank εμφάνισε άνοδο 35% στα καθαρά κέρδη για το δ’ τρίμηνο.

Η Munich Re αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης μετά από την ανακοίνωση αύξησης των καθαρών κερδών παρά τις μεγάλες ζημιές από φυσικές καταστροφές. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 865 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 483 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν 7,4% στα 13,74 δισ. ευρώ.

Σχετικά Νέα