Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Άνοδο σημειώνουν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή στο θετικό κλίμα που διαμορφώνει η απόφαση της Κίνας να διατηρήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τις ΗΠΑ – επιλέγοντας να μην απαντήσει άμεσα με αντίποινα στην αύξηση των αμερικανικών δασμών – προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι το Πεκίνο δεν θα αντιδράσει άμεσα στην τελευταία αύξηση των αμερικανικών δασμών από την κυβέρνηση Τραμπ – με ορισμένες από τις αυξήσεις να μπαίνουν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ταυτόχρονα ότι οι δύο πλευρές συζητούν τις λεπτομέρειες για ένα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων τον επόμενο μήνα.

Οι δηλώσεις αυτές έδωσαν ώθηση στη Wall Street την Πέμπτη, οδηγώντας τους δείκτες σε κέρδη άνω του 1%.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 1,2% στις 20.702,14 μονάδες μετά τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε, ενώ οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 1,3% τον Ιούλιο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,3%. Παράλληλα, οι συνολικές λιανικές πωλήσεις σημείωσαν ετήσια πτώση 2% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,7%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite κερδίζει 0,4% και ο Shenzhen Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,3%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει ισχυρά κέρδη 1,7% μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της. Οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη κερδίζουν 1,1% και 0,7% αντίστοιχα, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 1,4%.

Σχετικά Νέα