Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Κέρδη κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από το χτεσινό ρεκόρ του S&P 500.

Ειδικότερα, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite ενισχύεται κατά 1,31% και ο Shenzhen component επίσης ενισχύεται κατά 1,54%, στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 1,45%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κέρδισε 0,65% ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi κινείται ανοδικά κατά 0,44% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κατέγραψε κέρδη κατά 0,45%

H Wall Street ολοκλήρωσε την χτεσινή συνεδρίαση με σημαντικά κέρδη με τους S&P 500 και Nasdaq να γράφουν μάλιστα νέα ρεκόρ, με “καύσιμο” τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία αλλά και τη συμφωνία για το επενδυτικό πακέτο του Μπάιντεν σε έργα υποδομής.

Η αγορά κινήθηκε σήμερα ανοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τους επενδυτές να ξεπερνούν τις πρόσφατες ανησυχίες που πυροδότησε την προηγούμενη εβδομάδα η πρόβλεψη της Federal Reserve για δύο αυξήσεις των επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2023 και να εστιάζουν στα τελευταία στοιχεία για την αγορά εργασίας, που αποτελεί άλλωστε κρίσιμο παράγοντα στην αξιολόγηση που διενεργεί η Federal Reserve για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Στα εταιρικά νέα, η κινεζική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Χpeng ανακοίνωσε την δημόσια προσφορά της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ επισημαίνοντας ότι η τιμή προσφοράς δεν θα υπερβαίνει τα 180 δολάρια Χονγκ Κονγκ ($23). Υπενθυμίζεται πως η Xpeng είναι ήδη εισηγμένη στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα