Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Ενισχύονται οι αγορές στην Ασία με τους επενδυτές να εστιάζουν στα στοιχεία για την οικονομία της Σιγκαπούρης η οποία συρρικνώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,10% με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να κινείται ανοδικά κατά 0,29%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng επίσης σημειώνει άνοδο κατά 0,29% και στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai κερδίζει 0,63%.Πτωτικά κινείται και ο Shenzen κατά 0,85%.

Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted υποχώρησε κατά 0,18% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έχασε 0,29%.

Το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης υποχώρησε κατά 3,4% το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν. Η πτώση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν μια αύξηση της τάξης του 0,1% σε τριμηνιαία βάση σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο και πρόκειται για τον πιο αργό ρυθμό αύξησης από το δεύτερο τρίμηνο του 2009 και κάτω από την πρόβλεψη των αναλυτών που έκαναν λόγο για 1,1%.

Υπενθυμίζεται πως χτες στη Wall Street, για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Dow Jones έκλεισε πάνω από τις 27.000 μονάδες με βοήθεια και από τις μετοχές της UnitedHealth, αλλά κυρίως μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι πιθανώς στο τέλος του μήνα θα μειωθούν τα επιτόκια.

Σχετικά Νέα