Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη στον απόηχο των χθεσινών αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της και να αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις για το υπόλοιπο του έτους.

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell δήλωσε χθες ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ένα “καλό σημείο”, αν και επισήμανε τους κινδύνους από την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή επανέλαβε ότι η νομισματική πολιτική διαμορφώνεται από τα εισερχόμενα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 0,2% στις 21.608,92 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί 0,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,35% και ο Shenzhen κερδίζει 0,7%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,4%, ενώ οι δείκτες σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη σημειώνουν άνοδο 0,5% και 0,04% αντίστοιχα.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 κατέγραψε οριακά κέρδη μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανεργία υποχώρησε κοντά σε χαμηλό οκτώ ετών το Φεβρουάριο.

Σχετικά Νέα