Άνοδος στη Wall Street καθώς οι επενδυτές εμπιστεύονται σταδιακά το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν

Μπορεί η κατάρρευση των δύο περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ, της Silicon Valley Bank και της Signature Bank να φόβισε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κλείνοντας με απώλειες, ωστόσο, στη Wall Street οι μετοχές διατηρούν τα κέρδη τους καθώς όσο περνάνε οι ώρες αυξάνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στο σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν.

«Οι Αμερικανοί πρέπει να είναι βέβαιοι ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι δεν θα προβεί σε κινήσεις για να «προστατεύσει» τους επενδυτές, καθώς «πήραν εν γνώσει τους ένα ρίσκο». «Όταν το ρίσκο δεν αποδώσει, οι επενδυτές χάνουν τα λεφτά τους», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος και ανέλυσε τις δράσεις που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση, προκειμένου να προστατευθούν οι καταθέτες των δύο λογαριασμών.

Στις 21:00 ο δείκτης Nasdaq Composit κατέγραφε άνοδο 1,27%, ο S&P 500 κέρδιζε 0,62% και ο Dow σημείωνε άνοδο 0,41%.

Η αμερικανική κυβέρνηση καταγράφει έναν αγώνα δρόμου από το Σαββατοκύριακο μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω επιπτώσεις στον τραπεζικό τομέα κάτι που φαίνεται πως σταδιακά αποδίδει και η εμπιστοσύνη των επενδυτών επιστρέφει. Αντίθετα, ιδιαίτερα ανήσυχοι παραμένουν οι επενδυτές στην Ευρώπη μετά τις απώλειες που κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που έκλεισαν με μεγάλη πτώση υπό το φόβο μετάδοσης της κρίσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα