Ανοδικό το κλίμα στις ευρωαγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη στον απόηχο των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής Federal Reserve και της Τράπεζας της Ιαπωνίας, με το ενδιαφέρον πλέον να στρέφεται στην Τράπεζα της Αγγλίας.

Η Fed μείωσε χθες τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,75% με 2%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υλοποιήσει άλλη μία μείωση μέχρι το τέλος του έτους εάν διαπιστώσει περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας νωρίτερα σήμερα διατήρησε αμετάβλητη την πολιτική της, αν και προειδοποίησε ότι η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στο εξωτερικό ενδεχομένως να την οδηγήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής της.

Ειδικότερα, η τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει το επιτόκιο για τις βραχυπρόθεσμες καταθέσεις στο -0,1% και τον στόχο για τις αποδόσεις στο 10ετές κοντά στο μηδέν. Επιβεβαίωσε ταυτόχρονα τη δέσμευση της να κρατήσει τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2020.

Ακολουθεί αργότερα σήμερα η συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) η οποία αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της μόλις ενάμιση μήνα πριν την προγραμματισμένη έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,2% στις 390,04 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 12.400,70 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 ενισχύεται 0,2% στις 5.634,17 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% στις 7.306,16 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται επίσης 0,5%.

Σχετικά Νέα