Ανοδική η τάση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τη ΔΕΗ να ηγείται της προσπάθειας ανόδου και ανάκτησης των επιπέδων των 840 μονάδων, παραμένοντας στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως και ο τραπεζικός κλάδος, μετά τη διόρθωση της περασμένης εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,78% στις 845,23 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,64% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.160,18 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,63% στις 770,74 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται για ακόμη μία ημέρα η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία ενισχύεται κατά 6%, καθώς έχει γίνει γνωστό ότι η υπόθεσή της έχει απασχολήσει και τις ευρωπαϊκές αρχές, που θεωρούν ότι το πρόβλημά της είναι συστημικό.

Στο μεταξύ, εκτός της ΔΕΗ, η εστίαση παραμένει σταθερή και στην αγορά ομολόγων, η οποία μετά τις αναταράξεις της προηγούμενης εβδομάδας, καταγράφεται νέα βελτίωση, με την απόδοση στο 10ετές να είναι στο 2,46%. Επίσης, η απόδοση του 5ετού υποχωρεί στο 1,29%.

Στο ταμπλό τώρα, εκτός της ΔΕΗ, η Εθνική κινείται με κέρδη 4,12%, με την Πειραιώς και τον Τιτάνα να ακολουθούν με άνοδο 2,67% και 2,04% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΟΛΠ, Alpha Bank, Eurobank, ΟΤΕ και Motor Oil, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Cenergy.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης χάνει 3,18%, με τις Aegean και Coca Colaνα είναι στο -1,57% και -1,27% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, Jumbo και Ελλάκτωρ. Χωρίς μεταβολή ο Φουρλής, η ΕΧΑΕ και η ΓΕΚ Τέρνα.

 

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα