Ανοδική η τάση στις ασιατικές αγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια ακολουθώντας την ανοδική αντίδραση των δεικτών της Wall Street την Πέμπτη μετά από τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, με τις μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας και τις τράπεζες να πρωταγωνιστούν στην άνοδο.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άλμα 2,3% στις 28.084,47 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 0,8%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 1,65%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi κερδίζει 1,2% με τους τίτλους των Samsung Electronics και SK Hynix να κερδίζουν 2% και 1,7% αντίστοιχα μετά την ανακοίνωση των εταιρειών ότι σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους στην παραγωγή και ανάπτυξη μικροεπεξεργαστών.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 0,6%, ενώ η αγορά της Ταϊβάν κερδίζει 1%.

Το θετικό κλίμα στην Ασία ακολουθεί τα ισχυρά κέρδη των δεικτών της Wall Street χθες, παρά τις εντεινόμενες ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού που οδήγησαν την αγορά σε μεγάλες απώλειες τις προηγούμενες ημέρες.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,2% μετά την κατρακύλα της Τετάρτης, όταν γνώρισε τις χειρότερες απώλειες από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ακόμα και έτσι, ο δείκτης οδεύει για συνολικές απώλειες 2,8% στην εβδομάδα, εμφανίζοντας την χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Ιανουάριο.

Ο πληθωρισμός προβληματίζει τους επενδυτές που βλέπουν το ράλι των τιμών να απειλεί την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ και αλλού. Η Federal Reserve κρατά τα επιτόκια της στα ιστορικά τους χαμηλά κοντά στο μηδέν, ωστόσο μια “έκρηξη” του πληθωρισμού θα μπορούσε να υποχρεώσει την κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της νωρίτερα ή πιο απότομα από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα