Ανοδική η τάση στις ασιατικές αγορές

Μικρά κέρδη παρέχουν οι περισσότερες ασιατικές αγορές σε μία κατά τα άλλα άνευρη συνεδρίαση, παίρνοντας τη σκυτάλη της ανόδου από το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Οι επενδυτές αναθάρρησαν παράλληλα από τις εξελίξεις στο εμπόριο μετά και το δημοσίευμα της South China Morning Post που θέλει τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer και τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin να ταξιδεύουν στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα για να ανανεώσουν τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα. Στο μεταξύ, η Wall Street Journal μετέδωσε ότι ο Trump συμφώνησε να λάβει γρήγορες αποφάσεις αδειοδότησης για τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες που θέλουν να επανεκκινήσουν τη συνεργασία τους με την Huawei Technologies.

O ιαπωνικός Nikkei αυξήθηκε 0,9% με θετικό πρωταγωνιστή τις εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών, ενώ ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,2%. O Shanghai Composite κινείται στο +0,33% ενώ ο δείκτης μικρότερης κεφαλαιοποίησης Shenzhen Composite ενισχύεται 0,4%. Η νέα αγορά STAR της Σαγκάης υποχωρεί σήμερα μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο της τη Δευτέρα. Στην Κορέα ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,5%, ενώ οι γενικοί δείκτες στην Ταϊβάν και την Ινδονησία κινούνται σταθεροποιητικά. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε στο +0,4%.

Στο Τόκιο η μετοχή της SoftBank ενισχύθηκε σε ποσοστό 4%, ενώ άλμα 5,3% έκανε η μετοχή της Chiyoda. Μεγάλη άνοδο σημείωσε η μετοχή της κατασκευάστριας τσιπ SK Hynix στη Νότια Κορέα μετά τη συμφωνία με την Goldman Sachs στο Σαββατοκύριακο.

Σχετικά Νέα