

Με μεγάλα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό συμβόλαιο να γνωρίζει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από το Φεβρουάριο μετά τις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας στον απόηχο της απόφασης του OPEC+ να αρχίσει να ενισχύει την παραγωγή του αργότερα φέτος.
Το κλίμα σήμερα βοήθησαν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της Goldman Sachs με την τράπεζα να βλέπει να διαμορφώνεται έλλειμμα στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες λόγω της ισχυρής καλοκαιρινής ζήτησης για βενζίνη.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Goldman Sachs περιμένουν το Brent να σκαρφαλώσει στα 86 δολ. το βαρέλι το γ’ τρίμηνο καθώς η αύξηση των μετακινήσεων το καλοκαίρι αναμένεται να οδηγήσει την αγορά σε ένα σημαντικό έλλειμμα της τάξης των 1,3 εκατ. βαρελιών την ημέρα.
Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 2,21 δολ. ή 2,9% και έκλεισε στα 77,74 δολ. το βαρέλι. Το Brent Αυγούστου ενισχύθηκε 2,01 δολ. ή 2,5% στα 81,63 δολ. το βαρέλι.
Οι τιμές υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα μετά την απόφαση του OPEC και των συμμάχων του (OPEC+) για αύξηση της παραγωγής από τον Οκτώβριο και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025.
Σχετικά Νέα
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.