Ανοδικές οι τάσεις στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια χάρη στη βελτιωμένη επενδυτική εμπιστοσύνη μετά και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου ΗΠΑ-Κίνας την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin δήλωσε την Παρασκευή ότι οι δασμοί σε βάρος κινεζικών εισαγωγών αξίας 250 δισ. δολαρίων που ήταν προγραμματισμένο να αυξηθούν από το 25% στο 30% στις 15 Οκτωβρίου δεν θα ισχύσουν. Αυτό ήρθε μετά από ανακοίνωση του Προέδρου Donald Trumo ότι οι δύο πλευρές έφτασαν σε μια “πολύ σημαντική συμφωνία της πρώτης φάσης”, η οποία αφορά τις ανησυχίες γύρω από την πνευματική ιδιοκτησία και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και περιλαμβάνει την αγορά κινεζικών αγροτικών προϊόντων αξίας περίπου 40-50 δισ. δολαρίων.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,19%, ενώ ο Shenzhen Composite σημειώνει άνοδο 1,41%.

Τα στοιχεία των τελωνείων δείχνουν ότι τα νούμερα των εισαγωγών και των εξαγωγών της Κίνας για τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν χειρότερα των αναμενόμενων.

Σε όρους δολαρίων, οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν 3,2% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 8,5% στην ίδια περίοδο.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,87%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κέρδισε 1,17%, με τις μετοχές μεγάλων κατασκευαστριών τσιπ, όπως η Samsung και η SK Hynix, να σημειώνουν άνοδο. Την περασμένη εβδομάδα, η Samsung ανακοίνωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη τρίτου τριμήνου, οι οποίες ήταν ελαφρώς καλύτερες από αυτές των αναλυτών.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 ενισχύθηκε 0,63%.

Στην Ιαπωνία, οι αγορές είναι κλειστές λόγω αργίας.

Σχετικά Νέα