

Θετικό κλίμα διαμορφώνεται στις αγορές, που αντιπαρέρχονται τα στοιχεία για τον καλπάζοντα πληθωρισμό σε ΗΠΑ-Γερμανία και την προοπτική περαιτέρω ανόδου των επιτοκίων σε συνθήκες ύφεσης. Σε ανοδική τροχιά παραμένει το ΧΑ, όπου ο τραπεζικός δείκτης κατέγραφε νωρίτερα +3,20%. Αξιόλογα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια DAX +1,15%), ράλι στις αγορές ομολόγων, μεγάλη πτώση της τιμής του φυσικού αερίου (-5% στα 146 ευρώ).
Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκφράζουν την άποψη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και εξελίξεις που να δικαιολογούν τη διαμόρφωση βραχυμεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης στα χρηματιστήρια. Εκτιμούν ότι η μεταβλητότητα θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στη συνέχεια. Οσον αφορά την πορεία του ΧΑ, επισημαίνουν ότι ο ΓΔ προσεγγίζει μιά ζώνη ισχυρής αντίστασης στις 833-842 μονάδες, όπου η ανοδική κίνηση μπορεί να ανακοπεί.
Προς το παρόν, η δυναμική της αγοράς εξαρτάται από τις εισροές ξένων κεφαλαίων και τη στάση διεθνών funds, που έχουν περιορίσει τις κινήσεις τους τηρώντας επιφυλακτική στάση.
Η συναλλακτική κίνηση είναι και σήμερα υποτονική, με τζίρο περίπου 17 εκατ. ευρώ σε τρεις ώρες συνεδρίασης. Πρωταγωνιστούν οι τραπεζικές μετοχές,που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής, λόγω του μπαράζ εκθέσεων από διεθνείς οίκους.
Μετοχές και δείκτες
Η συνεδρίαση στο ΧΑ ξεκίνησε με αξιόλογα κέρδη και όλοι οι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά στη συνέχεια, με μικρές διακυμάνσεις.Τώρα βρίσκονται στα υψηλά ημέρας.
Στο απόλυτο υψηλό ημέρας ο Γενικός Δείκτης, που σημειώνει άνοδο 2% στις 832,3 μονάδες.
Κατά 2,20% ενισχύεται ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης στις 2.011,8 μονάδες. Ο δείκτης των mid caps κερδίζει 0,85%.
Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε υψηλό +3,20% και τώρα κινείται με κέρδη 2,80%. Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank και Εθνική κερδίζουν περίπου 2,8%, Attica Bank +0,9%, Τρ. Ελλάδος -0,3%
Μ θετικό πρόσημο όλα τα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips του FTASE25. Προηγούνται Coca-Cola +3,4%, ΟΤΕ +2,7%, Βιοχάλκο και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +2,2%, Τιτάν και ΟΠΑΠ +2%, ΔΕΗ, Motor Oil και Μυτιληναίος +1,8% %, Lamda και.
Σχετικά Νέα
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.