Ανοδικά οι ευρωαγορές εν αναμονή των στοιχείων για ανάπτυξη και απασχόληση στην ευρωζώνη

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές την Τρίτη με τους επενδυτές να αναμένουν τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ καθώς και τα στοιχεία για την απασχόληση στην ευρωζώνη για το α’ τρίμηνο ενώ παραμένουν παράλληλα στο επίκεντρο οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,20% στις 454,46 μονάδες και ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 προσθέτει 0,11%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX χάνει 0,03%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,20% και ο γαλλικός CAC-40 κερδίζει 0,22%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 κινείται ανοδικά κατά 0,34% και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,31%.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη στις ΗΠΑ για την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Μάιο. Το άλμα των τιμών τον Απρίλιο αναζωπύρωσε τους φόβους για ένα ράλι του πληθωρισμού που θα μπορούσε να υποχρεώσει την Federal Reserve να αποσύρει νωρίτερα από το αναμενόμενο τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε 4,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο Δείκτης θα σημειώσει ετήσια αύξηση 4,7% τον Μάιο, σύμφωνα με τη Dow Jones.

Πίσω στην Ευρώπη, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε τον Απρίλιο, παρά τις εκτιμήσεις για άνοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis. Η συνολική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 1% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο σε ημερολογιακά προσαρμοσμένους όρους. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση 0,4%

Νωρίτερα, μεικτά πρόσημα καταγράφηκαν στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αξιολογούν την ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων για το ΑΕΠ α’ τριμήνου της Ιαπωνίας.

Ειδικότερα, τα αναθεωρημένα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε 3,9% το α’ τρίμηνο, σε μια βελτίωση από την αρχική εκτίμηση για συρρίκνωση 5,1% και χαμηλότερα από τις μέσες προβλέψεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 4,8%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα