Ανοδικά ο χρυσός, υποχωρούν δολάριο και αποδόσεις

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός καθώς το αμερικανικό δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων βρέθηκαν να κατρακυλούν μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός τον Οκτώβριο.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου σκαρφάλωσε 16,30 δολ. ή 0,8% και έκλεισε στα 1.966,50 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος από τις 18 Οκτωβρίου.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, με το κόστος της βενζίνης να κατρακυλά 5,3%. Οι περισσότεροι αναλυτές περίμεναν ο δείκτης τιμών καταναλωτή να σημειώσει μικρή άνοδο 0,1% σε μηνιαία βάση.

Παράλληλα, σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός επιβράδυνε περισσότερο απ’ ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον πληθωρισμό οδήγησαν σε βαριές απώλειες το δολάριο και τις αποδόσεις των ομολόγων καθώς αναζωπύρωσαν την αισιοδοξία ότι ο κύκλος των αυξήσεων στα αμερικανικά επιτόκια έχει κλείσει οριστικά και η Federal Reserve θα περάσει το επόμενο έτος σε μειώσεις.

Ο δείκτης ICE U.S. Dollar κατρακύλησε 1,4% στο 104,17, ενώ η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ υποχώρησε στο 4,463% από 4,631% τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα