Ανεβάζει στα €45 την τιμή στόχο για τη Mytilineos η Edison

Στα 45 ευρώ, από 36 ευρώ προηγουμένως, ανεβάζει την τιμή στόχο για τη Mytilineos η Edison με νέα έκθεσή της. Η τιμή αυτή συνιστά ανοδικό περιθώριο περίπου 30% για την ελληνική εισηγμένη.

Με την έκθεση αυτή αυξάνεται η λίστα των αναλυτών (Morgan Stanley, Citi, Piraeus, Euroxx, Optima κ.λπ.) που τους τελευταίους μήνες έχουν ανεβάσει το consensus της τιμής-στόχου της εταιρείας σε μία μέση τιμή λίγο πάνω από τα 45 ευρώ.

Ο αναλυτής της Edison, επιβεβαιώνει με τη σειρά του τη διοίκηση της Mytilineos, όσον αφορά στο προφίλ κερδοφορίας της εταιρείας τα επόμενα έτη που σε επίπεδο EBITDA, εκτιμά ότι θα βρεθεί λίγο πάνω από το 1 δισ. ευρώ το 2023 και θα προσεγγίσει τα 1,2 δισ. ευρώ το 2025, με οδηγό τις, στρατηγικής σημασίας, συνέργειες μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων που καταφέρνει σταθερά να αναπτύσσει η Mytilineos.

Για την Edison, οδηγός για την κερδοφορία της Mytilineos, είναι πλέον η M Renewables (ΑΠΕ), ενώ από κοντά ακολουθούν το Utility (παραγωγή και προμήθεια ενέργειας) και τα Μέταλλα. H Mytilineos, παρά το περιβάλλον υψηλών επιτοκίων, καταφέρνει να παραθέτει ένα σπάνιο συνδυασμό ανάπτυξης, χαμηλής μόχλευσης (λίγο πάνω από το 1.5x EV/EBITDA για το 2023 το οποίο βαίνει σταθερά μειούμενο τα επόμενα έτη) εξαιρετικού πιστωτικού προφίλ (ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα) και ισχυρής μερισματικής απόδοσης (5-6%).

Ως εκ τούτου, η Mytilineos αποτελεί για την Edison μία μοναδική επενδυτική επιλογή ιδιαίτερα στο Energy Transition, καθώς, όχι μόνο ενισχύει σταθερά τη διεθνοποίηση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, αλλά τοποθετείται στρατηγικά στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης ως ολοκληρωμένο utility, ενώ προσφέρει, στην επενδυτική κοινότητα, τον ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας, ο οποίος δύσκολα απαντάται είτε σε αμιγώς Ενεργειακές είτε σε αμιγώς μεταλλευτικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα