

Υποχωρούν σήμερα οι τιμες των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου νωρίς το απόγευμα κυμαίνονταν στο 1,18% απο 1,15% που ήταν στην αρχή της συνεδρίασης. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 0,38% απο 0,37%.
Πτωτικά κινήθηκαν και όλες σχεδόν οι ευρωπαικές αγορές καθώς εντίνεται η ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού και των επιπτώσεων που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία.
Στο πνεύμα αυτό, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Louis De Guindo μιλώντας το πρωί στην Αθήνα, επανέλαβε ότι η ΕΚΤ διαβλέπει σημάδια σταθεροποίησης της παγκόσμιας οικονομίας, συμπλήρωσε ωστόσο ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού δημιουργεί αβεβαιότητα.
Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 76 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφτηκε στο 10ετές ομόλογο με 18 εκατ. ευρώ.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,21% από 1,18% την Παρασκευή έναντι -0,43% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί στο 1,64% από 1,61% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.
Σχετικά Νέα
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.