

Τις «μεγάλες παραλείψεις της Έκθεσης Μπορέλ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, παίρνοντας το λόγο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25-26ης Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «η αξιοπιστία της Ένωσης χάνεται όταν οικονομικά συμφέροντα μπαίνουν πάνω από την προστασία των ευρωπαϊκών αξιών και του κράτους δικαίου». Στην παρέμβασή του καταδίκασε την προαναγγελία επίσημης επίσκεψης στην Τουρκία των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Επιτροπής, ενώ ο Ερντογάν προχωρούσε στη διάλυση του φιλοκουρδικού κόμματος HDP και λίγο μετά ανακοίνωνε την αποχώρηση της Τουρκίας από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των γυναικών.
Σχετικά με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου, ο κ. Ανδρουλάκης ανέδειξε την ανάγκη «να υπάρχει ρητή αναφορά και των κυρώσεων στην περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της και τις προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή».
Επιπλέον, ο Ελληνας ευρωβουλευτής υπενθύμισε το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να σταματούν τις πωλήσεις όπλων οι Αμερικάνοι και εμείς να συνεχίζουμε να εξοπλίζουμε τον γεωπολιτικό ταραξία».
Τέλος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Μαρία Σασσόλι για τα θερμά του λόγια σχετικά με τη 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, ευχόμενος χρόνια πολλά στους Έλληνες και Φιλέλληνες σε όλον τον κόσμο.
Σχετικά Νέα
Πρόταση ΠΑΣΟΚ για προανακριτική: Ζητά παραπομπή Καραμανλή και τριών υφυπουργών για κακούργημα
Έτοιμη έχει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη και.
Αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
Στο επίκεντρο της συζήτησης, που είχαν νωρίτερα σήμερα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής ο.
ΕΟΠΥΥ: Αποσύρονται οι γιατροί από την δικαστική διαμάχη με το υπουργείο Υγείας για τα ραντεβού
Αποσύρονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την δικαστική διαμάχη με το υπουργείο Υγείας για.
Ν. Ταχιάος για τα Τέμπη: Δεν πανηγυρίζουμε για κανένα πόρισμα Καρώνη
Σε «σαφέστατο σχέδιο αποσταθεροποίησης, από κόμματα τα οποία υποστηρίζουν την αντισυστημικότητα και θέλουν να.