

Η ειρηνευτική διάσκεψη για το Αφγανιστάν, την οποία προωθούσαν οι ΗΠΑ και επρόκειτο να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, αναβλήθηκε επειδή οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, ανέφεραν τρεις πηγές.
“Η συνάντηση της Κωνσταντινούπολης δεν θα συμβεί στην καθορισμένη ημερομηνία επειδή οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν να παραστούν”, είπε ένας Αφγανός κυβερνητικός αξιωματούχος.
Η αναβολή επιβεβαιώθηκε από δύο άλλες πηγές. Μεταξύ αυτών ήταν και ένας αξιωματούχος από χώρα που συμμετείχε στον σχεδιασμό της συνόδου. Δεν ανακοινώθηκε κάποια νέα ημερομηνία.
Η διάσκεψη ήταν προγραμματισμένη για τις 24 Απριλίου, με στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ των Ταλιμπάν και της αφγανικής κυβέρνησης, ενόψει της αποχώρησης των αμερικανικών και ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν, μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι θα συνεχιστούν οι ευρύτερες διπλωματικές προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης στο Αφγανιστάν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Νεκρός Ρώσος δημοσιογράφος από τραύματα που υπέστη τον Μάρτιο στην Ουκρανία
Ο Ρώσος δημοσιογράφος Νικίτα Γκόλντιν υπέκυψε στα τραύματά του σχεδόν έναν μήνα μετά από.
Η Ρωσία επιτρέπει στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν να ονομάσει πρεσβευτή
Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι οι Ταλιμπάν μπορούν πλέον να ονομάσουν πρεσβευτή στη.
ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας – Η 13η από την αρχή του έτους
Άνδρας 41 ετών εκτελέστηκε χθες Τετάρτη στο Τέξας, στις νότιες ΗΠΑ, μετά την καταδίκη.
ΗΠΑ: Σε κάθειρξη επτά ετών καταδικάστηκε υπαξιωματικός για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας
Αμερικανός που εργαζόταν στην υπηρεσία πληροφοριών του στρατού καταδικάστηκε χθες Τετάρτη να εκτίσει επτά.