

Αναφορά σε δηλώσεις Πούτιν για «μισθοφόρους στην Ουκρανία», που τους στέλνουν «οι δυτικοί κηδεμόνες του Κιέβου» κάνει με ανάρτηση στην σελίδα της στο facebook η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι θέλει να επιτρέψει στους «εθελοντές» να πολεμήσουν εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων.
«Αν δείτε ότι υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν με τη θέλησή τους, όχι για τα χρήματα, να έρθουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν στο Ντονμπάς, τότε πρέπει να τους δώσουμε αυτό που θέλουν και να τους βοηθήσουμε να φτάσουν στη ζώνη της σύγκρουσης», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Πούτιν χαρακτήρισε την απόφαση ως απάντηση στις προσπάθειες του Κιέβου να στρατολογήσει ξένους εθελοντές, τους οποίους είπε ότι διοικούν «οι δυτικοί χορηγοί του ουκρανικού καθεστώτος [ . . .] κατά παράβαση κάθε είδους κανόνων του διεθνούς δικαίου».
Επίσης υποστήριξε την ιδέα του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να παραδοθούν αντιαρματικά συστήματα αμερικανικής κατασκευής όπως το Javelin και το Stinger σε μαχητές από τις περιοχές αυτονομιστών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ.
Σχετικά Νέα
Πλήθη πιστών συρρέουν ήδη στο Βατικανό – Οι ιταλικές αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Χιλιάδες πιστοί από την Ιταλία και όλο τον καθολικό κόσμο συρρέουν ήδη στην Ρώμη.
FDA: Σχεδιάζει να τερματίσει τους τακτικούς ελέγχους για την ασφάλεια τροφίμων, λένε πηγές
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος.
Αγνοείται κολυμβητής στο Ισραήλ μετά από σπάνια επίθεση καρχαρία: «Είδα αίμα και ακούστηκαν κραυγές»
Ένας κολυμβητής αγνοείται μετά από μια σπάνια επίθεση καρχαρία στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Ισραήλ χθες, Δευτέρα. Το.
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.