Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η BoE

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα και τόνισε ότι περιμένει να αρχίσει την αύξηση των επιτοκίων εάν η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ προχωρήσει ομαλά, παρά το ότι οι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες αλλάζουν τακτική εν μέσω ενδείξεων ότι η παγκόσμια οικονομία χάνει το ρυθμό της.

Η ΒοΕ ανακοίνωσε, όπως μεταδίδει το reporter.gr,  ότι η επιτροπή νομισματικής πολιτικής συμφώνησε ομοφώνως να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 0,75% και το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων της αμετάβλητο στις 435 δισ. στερλίνες (575 δισ. δολάρια).

Η απόφαση έρχεται μία ημέρα αφότου η πρωθυπουργός Theresa May αιτήθηκε τρίμηνη παράταση της διετούς διαδικασίας διαπραγμάτευσης για το Brexit, η οποία επρόκειτο να λήξει στις 29 Μαρτόυ. Οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται στις Βρυξέλλες σήμερα και την Παρασκευή για να αποφασίσει εάν θα χορηγήσει την παράταση και για πόσο διάστημα.

Η ΒοΕ τόνισε πως η ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων και μια υγιής αγορά εργασίας, υποδηλώνουν ότι αναμένεται ήπια αύξηση των επιτοκίων στα επόμενα δύο-τρία χρόνια, εάν η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ κυλίσει ομαλά.

 

Σχετικά Νέα