

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν το αίτημα της Ιαπωνίας για πλήρη απαλλαγή από έναν αμοιβαίο δασμό σε ποσοστό 10% και αλλά και από τον ειδικό δασμό που επέβαλε πρόσφατα η κυβέρνηση Τραμπ στη χώρα αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Kyodo News, το οποίο επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις, αξιωματούχοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ, γνωστοποίησαν στον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ιαπωνίας Ριοσέι Ακαζάουα ότι η κυβέρνηση Τραμπ είναι πρόθυμη να εξετάσει μόνο τη μείωση του δασμού 14% ανά χώρα, ο οποίος έχει ανασταλεί μέχρι τις αρχές Ιουλίου.
Στον δεύτερο γύρο των συνομιλιών, η αμερικανική ομάδα τόνισε ότι θα εξετάσει μόνο το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής των 90 ημερών ή μείωσης του δασμού 14% με βάση την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η Ιαπωνία έχει ταχθεί υπέρ της πλήρους άρσης των «αμοιβαίων» δασμών, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσθετης εισφοράς 25% στα αυτοκίνητα και ενός δασμού 25% στον χάλυβα και το αλουμίνιο, τονίζοντας τη συμβολή της στην αμερικανική οικονομία μέσω των επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι δεν θα διαπραγματευτούν την παγκόσμια βασική εισφορά 10% ή τους δασμούς στα αυτοκίνητα και τα προϊόντα χάλυβα. Η Ιαπωνία είναι μία από τις πρώτες χώρες, με τις οποίες οι ΗΠΑ ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για τους υψηλότερους εισαγωγικούς δασμούς της.
Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Ιαπωνία έχει περισσότερες ευκαιρίες να ανοίξει τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της γεωργίας. Στον πρώτο γύρο των συζητήσεων στα μέσα Απριλίου, οι ΗΠΑ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον αριθμό των αμερικανικών αυτοκινήτων που εισάγονται στην Ιαπωνία και προέτρεψαν τη χώρα να ανοίξει την αγορά της σε περισσότερες αμερικανικές καλλιέργειες.
Σχετικά Νέα
Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την Ανατολική Θάλασσα
Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα, εκτόξευσε τουλάχιστον ένα βαλλιστικό.
Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για κλιμάκωση της βίας μετά τα πλήγματα στο Πορτ Σουδάν – Απειλή για αμάχους και υποδομές
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η επίθεση με.
Ιταλία: Απαλλάχθηκε από την κατηγορία για βιασμό ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Πολ Χάγκις
Απαλλάχθηκε από την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος.
Σκάνδαλο διαφθοράς στην Κολομβία: Εντάλματα σύλληψης για δύο πρώην Προέδρους του Κοινοβουλίου
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κολομβίας εξέδωσε την Τετάρτη εντάλματα σύλληψης για δύο κορυφαίους πολιτικούς.