Άλμα 8% για το αργό

Σε ράλι επιδόθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη στη σκιά του ουκρανικού πολέμου και παρά τη δέσμευση ενός αριθμού χωρών-μεγάλων καταναλωτών να απελευθερώσουν ένα μέρος από τα στρατηγικά τους αποθέματα για να αμβλύνουν τις πιέσεις στις τιμές.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 7,69 δολ. ή 8% και σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2014 στα 103,41 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος από τον Νοέμβριο του 2020.

Το Brent Μαΐου πρόσθεσε 7 δολ. ή 7,1% και έκλεισε στα 104,97 δολ. το βαρέλι. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2014.

Οι τιμές μάλιστα διεύρυναν τα κέρδη τους μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας ότι τα κράτη μέλη της, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, συμφώνησαν να απελευθερώσουν 60 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά τους αποθέματα για να καλύψουν πιθανές ελλείψεις ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τα 60 εκατ. βαρέλια είναι ισοδυναμεί με λιγότερο από έξι μέρες παραγωγής από τη Ρωσία, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Η Ρωσία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο βρέθηκε να σημειώνει άλμα άνω του 30% σήμερα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα