“Άλμα” 7,5% για το αμερικανικό αργό στον μήνα

Με πτώση έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, καθώς εκφράζονται ανησυχίες για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας, ωστόσο ο “μαύρος χρυσός” κατέγραψε κέρδη τόσο σε εβδομαδιαία όσο και μηνιαία βάση παίρνοντας ώθηση από τη ζήτηση ενέργειας που δείχνει να ανακάμπτει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν με κέρδη στον Απρίλιο, αφού τα αισιόδοξα μηνύματα από τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων ημερών και τα κερδοφόρα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν μεγάλες εταιρείες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού “δείχνουν πως η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας κερδίζει έδαφος και προχωράει με πιο γρήγορους ρυθμούς, γεγονός που ενισχύει τη ζήτηση”, δήλωσε ο Tyler Richey, συνεκδότης της Sevens Report Research.

Ο Richey επισήμανε τον κίνδυνο ο OPEC + “να βιαστεί να επαναφέρει την παραγωγή στα προ της πανδημίας επίπεδα”. Ωστόσο, όπως είπε, προς το παρόν αυτό το ενδεχόμενο δεν μοιάζει τόσο πιθανό κρίνοντας από την ήπια ρητορική που χρησιμοποιεί η ηγεσία της παγκόσμιας ομάδας πετρελαιοπαραγωγών.

Την Παρασκευή το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 1,43 δολάρια ή 2,2%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,58 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο, το WTI σημείωσε άνοδο 2,3%, ενώ για τον Απρίλιο είχε κέρδη της τάξεως του 7,5% περίπου.

Σε ανάλογους ρυθμούς κινήθηκε το πετρέλαιο τύπου Brent, το οποίο υποχώρησε στη συνεδρίαση της Παρασκευής κατά 1,31 δολάρια ή 1,9%, και έκλεισε στα 67,25 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Σε εβδομαδιαία βάση το Brent κατέγραψε άνοδο 1,7%, ενώ στον μήνα είχε κέρδη της τάξεως του 5,8%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα