

Οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται, διαμηνύουν οι ΗΠΑ. Τα ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν την ίδια ώρα ότι οι διαμεσολαβητές αποφάσισαν να αφήσουν για το τέλος το ακανθώδες ζήτημα των διαδρόμων Νετζαρίμ και Φιλαδέλφεια και να εστιάσουν αλλού, εκεί όπου επιτεύχθηκε κάποια πρόοδος.
Οι διαμεσολαβητές ελπίζουν να καταλήξουν πρώτα σε συμφωνίες για θέματα, όπως πόσους ζωντανούς ομήρους θα πάρει πίσω το Ισραήλ κατά την πρώτη φάση των έξι εβδομάδων της προτεινόμενης συμφωνίας και την ικανότητα του Ισραήλ να ασκήσει βέτο στην απελευθέρωση ορισμένων Παλαιστινίων κρατουμένων.
Αυτό ανοίγει εκ νέου ένα μεγάλο ζήτημα καθώς πρώτο στα ονόματα αυτά φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να είναι και εκείνο του Μαρουάν Μπαργούτι ο οποίος εκτίει πέντε ποινές ισόβιας φυλάκισης για επιθέσεις και δολοφονίες Ισραηλινών και ο οποίος θεωρείται ήρωας ανάμεσα στους Παλαιστίνιους. Είναι δε στέλεχος της Φάταχ, όχι ισλαμιστής.
Πολλοί εκτός Ισραήλ θεωρούν τον φυλακισμένο εδώ και 20 χρόνια Μπαργούτι, ως τη μοναδική περίπτωση για αντικατάσταση της ηγεσίας της Χαμάς στη Γάζα. Ωστόσο, εντός Ισραήλ υπάρχει τεράστια αντίθεση στην απελευθέρωσή του καθώς πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα ακολουθήσει πολιτική αλλά εξτρεμιστική πορεία.
Και ενώ η κατάσταση παραμένει σε όλα τα επίπεδα εκρηκτική, ο Μπεν Γκβιρ, ο ακροδεξιός υπουργός Δημόσιας Τάξης προκαλεί και πάλι σάλο επανερχόμενος στο ζήτημα της προσευχής Εβραίων στην Πλατεία των Τεμενών, εκεί όπου βρισκόταν ο ναός του Σολομώντα.
Απτόητος από τις αντιδράσεις ακόμα και των εβραϊκών θρησκευτικών Αρχών, σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, των Μέσων Ενημέρωσης αλλά και το νέο άδειασμα από τον ίδιο τον Βενιαμίν Νετανιάχου, ο Γκβιρ δηλώνει ότι οι Εβραίοι μπορούν να προσεύχονται εκεί.
Ο υπουργός Άμυνας αλλά και άλλα στελέχη της κυβέρνησης ακόμα και βουλευτές του κυβερνώντος Λικούντ πιέζουν από χθες τον Νετανιάχου να τον αποπέμψει πάραυτα.
Σχετικά Νέα
Εθνική στρατηγική για τη βία των ανηλίκων – Παρουσιάζεται αύριο σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
Εκτός από την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια, η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της, στην αντιμετώπιση.
Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του Πάπα
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πρώτη συνεδρίαση του Κονκλάβιου στο Βατικανό, την Τετάρτη..
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Ο στόχος της 38χρονης και τα ευρήματα
Όλα τα σενάρια εξετάζουν στην Ελληνική Αστυνομία για τα κίνητρα γύρω από τη φονική.
Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας
Εντονο άρωμα καλοκαιριού θα έχει σήμερα, Κυριακή, ο καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας,.