Αλεξ. Βασιλικός: Γνώση και συνεργασία η “συνταγή” απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις του τουρισμού

Κλειδί για την απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις που έχει ο τουρισμός μπροστά του είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών, με βάση όσα ανέφερε ο πρόεδρος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε) Αλέξανδρος Βασιλικός, κατά τον εισαγωγικό του χαιρετισμό, στην έναρξη του 7ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας υπό τον τίτλο “Ελληνικά Ξενοδοχεία: Η Επόμενη Μέρα” που πραγματοποιείται στο METROPOLITAN EXPO, παράλληλα με την έκθεση HORECA.

“Μας κάνει περήφανους η πορεία του τουρισμού, απέδειξε ότι τα χρόνια της κρίσης είναι ο πιο δυναμικός τομέας της οικονομίας. Μια πηγή άμεσου κι έμμεσου εισοδήματος, δημοσίων εσόδων, αλλά κι ανάχωμα κοινωνικής συνοχής” τόνισε και ανέφερε ότι ο κλάδος μπορεί να προσφέρει περισσότερα.

“Το μομέντουμ είναι τέτοιο ώστε να γίνει η δύναμη για μια νέα πορεία της χώρας. Μπορεί να γίνουμε ηγετικοί παίκτες σε επίπεδο διεθνές” ανέφερε ο κ. Βασιλικός και τόνισε ότι θα πρέπει, άμεσα, να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στρατηγικής ώστε να δοθούν απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις των ημερών, που δεν είναι άλλες, από αυτές της κλιματικής κρίσης, της ενεργειακής μετάβασης, των ελλείψεων προσωπικού. “Θέματα” που, όπως είπε ο κ. Βασιλικός, “είναι σε διεθνές επίπεδο στην πρώτη γραμμή”.

“Η πρόκληση είναι να προσαρμοστούμε σε αυτές τις διεθνείς προκλήσεις. Τις έχουμε αναδείξει όλο αυτό το διάστημα” προσέθεσε ο πρόεδρος του ΞΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι “θεμελιώδης παράγων για μας στο ΞΕΕ είναι να προσφέρουμε γνώση στα μέλη μας”.

“Έχουμε κοιτώντας μπροστά τη μεγάλη εικόνα, μεγάλες προκλήσεις. Απαντάμε με κινήσεις όπως το νέο συνέδριο που διοργανώνουμε με τον ΕΟΤ και την Enterprise Greece” προσέθεσε ο κ. Βασιλικός αναφερόμενος στη διεξαγωγή της κορυφαίας διεθνούς διοργάνωσης “Resort & Residential Hospitality Forum” (R&R) για τα προσεχή τρία χρόνια στην Αθήνα, που ανακοίνωσαν πριν από λίγες μέρες, από κοινού, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Αλέξανδρος Βασιλικός, ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece Μαρίνος Γιαννόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Υπογραμμίζεται ότι οι τρεις φορείς συμπράττουν προκειμένου για τρία χρόνια να φιλοξενηθεί στην Αθήνα μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις στο χώρο της φιλοξενίας, η οποία μέχρι και το 2023 διεξαγόταν στην Πορτογαλία. Σημειώνεται ότι το “R&R” έχει καταξιωθεί ως συνεδριακός θεσμός υψηλού κύρους με τη συμμετοχή ηγετών της παγκόσμιας αγοράς και ως πλατφόρμα μοναδικών ευκαιριών δικτύωσης (networking) ανάμεσα σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της φιλοξενίας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα