Ακαταδίωκτο για λοιμωξιολόγους και κυβερνητικά στελέχη νομοθετεί η κυβέρνηση

Με την εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, θα έχουν στο εξής το ακαταδίωκτο τα μέλη τριών επιτροπών που πρωταγωνιστούν στην λήψη αποφάσεων της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, το lockdown και τους εμβολιασμούς.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το ότι δεν θα υπάρχει πια η δυνατότητα οι αρχές να εξετάσουν καν τα μέλη των επιτροπών για τα όσα έπραξαν στα καθήκοντά τους.

Πρόκειται για τα μέλη των εξής επιτροπών:

Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19
Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες
Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών
Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας τα μέλη τους «δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο λειτουργίας» των επιτροπών.

τροπολογια λοιμωξιολογοι

Η εν λόγω τροπολογία δεν προστατεύει μόνο τους επιστήμονες, αλλά και γενικούς γραμματείς υπουργείων και άλλους κρατικούς λειτουργούς, που συμμετέχουν στη δοτή Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει συστήσει αυτή την επιτροπή προκειμένου να δικαιολογεί κάθε αμφισβητούμενη πολιτική απόφαση που λαμβάνει με πρόσχημα τον κορωνοϊό, όπως την απαγόρευση συναθροίσεων.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα