

Δυνάμεις ασφαλείας από τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ έφθασαν χθες Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Αϊτής προκειμένου να ενισχύσουν την πολυεθνική αποστολή η οποία αναπτύσσεται με την υποστήριξη του ΟΗΕ για να καταπολεμήσει τις συμμορίες που λυμαίνονται τη χώρα.
Πρόκειται για 75 Γουατεμαλτέκους και 8 Σαλβαδοριανούς, οι οποίοι αφίχθησαν χθες Παρασκευή στο Πορτ-ο-Πρενς για να ενταχθούν στην πολυεθνική στρατιωτική δύναμη.
Ο πρόεδρος του μεταβατικού συμβουλίου Λεσλί Βολτέρ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Αλίξ Ντιντιέ Φιλς-Εμέ και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αϊτή Ντένις Χόκινς υποδέχθηκαν τις δυνάμεις ασφαλείας από τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ που έφθασαν στο αεροδρόμιο του Πορτ-ο-Πρενς.
Η πολυεθνική δύναμη τελεί υπό τη διοίκηση της Κένυας, η οποία έχει αναπτύξει σχεδόν 400 αστυνομικούς από τα μέσα του προηγούμενου έτους, αριθμός πολύ μικρότερος από τους 1.000 που είχε υποσχεθεί να στείλει στην Αϊτή. Σε αυτήν εντάχθηκαν αργότερα 24 Τζαμαϊκανοί και δύο αξιωματικοί από το Μπελίζ.
Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Μπερνάρντο Αρέβαλο είχε δεσμευτεί τον Σεπτέμβριο να στείλει 150 στρατοχωροφύλακες στην Αϊτή, τρεις μήνες αφότου έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ σχετικά με την υποστήριξη της χώρας του στο εγχείρημα.
Από την πλευρά του, το Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα έστελνε 78 στρατιώτες που θα συμμετείχαν σε επιχειρήσεις ιατρικών διακομιδών, καθώς και τρία ελικόπτερα – τα οποία θα ενίσχυαν τις δυνάμεις ασφαλείας της Αϊτής σε επιχειρήσεις σε δύσβατες περιοχές που ελέγχουν βαριά οπλισμένες συμμορίες.
Σχετικά Νέα
Φιντάν: «Προσπάθησαν να με σκοτώσουν – Εντόπισαν αρσενικό και υδράργυρο στο αίμα μου»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, αποκάλυψε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι πριν από.
Νότια Αφρική: «Δεν θα εμποδίσουμε κανέναν Αφρικάνερ αν θέλει να πάρει άσυλο στις ΗΠΑ»
Η Νότια Αφρική «εξέφρασε τις ανησυχίες της» στις ΗΠΑ, αφού αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν.
-
«Η εμπορική συμφωνία του Τραμπ με τη Βρετανία δεν αποτελεί καλό οιωνό για τον υπόλοιπο κόσμο» εκτιμά το CNN
Μετά από έναν μήνα διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με τη Βρετανία, ο Ντόναλντ Τραμπ πανηγυρίζει.
-
Ο Χακάν Φιντάν αποκάλυψε απόπειρα δολοφονίας του με αρσενικό και υδράργυρο
Ο Χακάν Φιντάν αποκάλυψε ότι υπήρξε στόχος απόπειρας δολοφονίας πριν από 4 – 5.