

Η Αίγυπτος απάντησε στο Ισραήλ και το κατηγόρησε ευθέως πως ευθύνεται για το κλείσιμο του περάσματα στη Ράφα και την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι κατήγγειλε σήμερα την απόπειρα του Ισραήλ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, να κατηγορηθεί η Αίγυπτος για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.
Ο Σούκρι πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι η κατάληψη από το Ισραήλ του συνοριακού περάσματος της Ράφα από τη Γάζα στην Αίγυπτο καθώς και οι στρατιωτικές του επιχειρήσεις στην περιοχή είναι οι κύριοι λόγοι που δεν καθίσταται δυνατή η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Νωρίτερα υψηλόβαθμη πηγή είχε δηλώσει στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera News ότι το κλείσιμο του περάσματος της Ράφα από την Αίγυπτο στη Γάζα οφείλεται στην κλιμάκωση της ισραηλινής επίθεσης στη συνοριακή πόλη και δεν είναι ευθύνη της Αιγύπτου.
Με τη δήλωση αυτή η πηγή απέρριπτε τα σχόλια του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Ίσραελ Κατς ότι το Κάιρο πρέπει να “πειστεί” να ανοίξει εκ νέου το πέρασμα με τη Γάζα για να καταστεί δυνατή η παράδοση της βοήθειας.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.