Αιχμές Ν.  Κακλαμάνη κατά υπουργών και υφυπουργών

Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι γνωστό ότι δεν κρύβεται όταν διαφωνεί. Ιδίως όταν πρόκειται για θεσμικά ζητήματα. Μόλις 20 μέρες από τις εκλογές και δύο εβδομάδες και κάτι από την ορκωμοσία της κυβέρνησης, επικρίνει υπουργούς και υφυπουργούς και μάλιστα ακόμα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Στον Στέλιο Πέτσα καταλογίζει θεσμικό ατόπημα. Σε συνέντευξη στον «Real FM», ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε με έμφαση ότι δεν είναι δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου το πότε θα συνεδριάσει η Βουλή. «Έβαλα το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων και είπα ότι αισθάνθηκα λίγο άβολα γιατί το μεσημέρι είχα ακούσει από το στόμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για το πότε θα συνεδριάσει η Βουλή. Αυτό δεν είναι δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο πρόεδρος της Βουλής συνεννοείται με την κυβέρνηση και έρχεται και εισηγείται ο πρόεδρος της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων πότε θα συνεδριάσει η Βουλή. Ζήτησα να μην επαναληφθεί αυτό γιατί δεν είναι σωστό. Η Βουλή έχει ανεξάρτητη λειτουργία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Καρφί επιφύλασσε και για την την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, σχετικά με δηλώσεις της περί επιδομάτων για τις γεννήσεις με ηλικιακά όρια. «Πιστεύω ότι η πρόθεση δεν ήταν κακή υπό την έννοια να παντρεύονται σε νεαρότερη ηλικία οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και αυτό σαν κίνητρο. Η άποψη μου είναι ότι αυτό μπορεί να ξανασυζητηθεί. Το να βάζεις ηλικιακά όρια σήμερα πρέπει να το ξανασυζητήσουμε», ήταν η ακριβής φράση του αντιπροέδρου της Βουλής.

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τους νέους υπουργούς, καλώντας τους για «πολλή δουλειά και λίγα λόγια». «Βλέπω πάρα πολλές συνεντεύξεις από πάρα πολλούς υπουργούς. Η γνώμη μου είναι να ακολουθήσουν τη συνταγή του Πρωθυπουργού, ο οποίος είπε πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Πρώτα σκεφτόμαστε, πρώτα προγραμματίζουμε, καταλήγουμε και ύστερα ανακοινώνουμε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σχετικά Νέα