Αφρικανική σκόνη: Ποια μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούν οι εργοδότες

Σύσταση προς τους εργοδότες να τηρούν τα συμβουλευτικά μέτρα προφύλαξης για την προστασία της Δημόσιας Υγείας σε ό,τι αφορά την αφρικανική σκόνη, και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους αυξημένου κινδύνου, απευθύνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η σύσταση αφορά σε περιοχές με επιβάρυνση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα από την αφρικανική σκόνη και τις μετεωρολογικές συνθήκες γενικότερα, ενώ ισχύει για οποιαδήποτε επανάληψη του φαινομένου.

Τα μέτρα προστασίας που ανακοίνωσε το υπ. Υγείας

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
Καρδιοπαθείς
Παιδιά
Άτομα άνω των 65 ετών
Θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση – δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων, συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα