

Βομβιστής-καμικάζι που βρισκόταν στο τιμόνι αυτοκινήτου παγιδευμένου με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών, που φαίνεται πως είχε στόχο οχηματοπομπή ενός διεθνούς οργανισμού στην Καμπούλ, σκότωσε τουλάχιστον επτά ανθρώπους.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν μέσα σε δύο ημέρες.
Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής.
Μία ημέρα νωρίτερα, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι έξω από στρατιωτική ακαδημία στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι.
«Ήταν επίθεση βομβιστή-καμικάζι με στόχο ξένους», είπε αξιωματικός των σωμάτων ασφαλείας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Κατά την πηγή αυτή, τέσσερις κάτοικοι της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν σκοτώθηκαν όταν έγινε η έκρηξη, η οποία προκάλεσε ζημιές στα SUV με τα οποία κινούνταν οι εργαζόμενοι σε διεθνή οργανισμό. Υπάρχουν θύματα και μεταξύ των ξένων, συμπλήρωσε.
Η έκρηξη έγινε σε δρόμο προς την Τζαλαλάμπαντ, στον ανατολικό τομέα της πόλης, όπου υπάρχουν αρκετές εγκαταστάσεις του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας κι έχουν γίνει επανειλημμένα επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σήμερα τουλάχιστον 77 drones
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 38 από τα 77 μη επανδρωμένα.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτό είναι το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων που θα κληθεί να εκλέξει τον διάδοχο του
Εκατόν τριάντα πέντε καρδινάλιοι, με μέση ηλικία τα 70 χρόνια, θα συγκροτήσουν το Κονκλάβιο.
Bloomberg: Ο Μπέσεντ (ΥΠΟΙΚ) περιμένει να αποκλιμακωθεί η δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ φέρεται να δήλωσε σε κλειστή εκδήλωση επενδυτών.
Κάλας: Η Ρωσία προσπάθησε “να κερδίσει χρόνο” με την πασχαλινή εκεχειρία
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας δήλωσε σήμερα ότι η πασχαλινή εκεχειρία που.