Αφγανιστάν: Έξι παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς από τον βομβαρδισμό τζιχαντιστών με αμερικανικό drone

Για εννέα νεκρούς, μεταξύ αυτών και έξι παιδιά, κάνουν λόγο μαρτυρίες από το σημείο της αεροπορικής επιδρομής με αμερικανικό drone σε ύποπτο όχημα που φέρεται να μετέφερε Τζιχαντιστές οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για νέα επίθεση αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλείται μαρτυρία ενός συγγενή των θυμάτων, άμαχοι Αφγανοί, άπαντες μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους από τον βομβαρδισμό του οχήματος κοντά σε κατοικημένη περιοχή της Καμπούλ, το οποίο έγινε στόχος των Αμερικανών, καθώς φέρεται να μετέφερε βομβιστή αυτοκτονίας, μέλος του ISIS-K που σχεδίαζε νέα επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, μεταξύ των ανήλικων θυμάτων ήταν και ένα παιδί μόλις δύο ετών. “Είναι μία κανονική οικογένεια. Δεν είμαστε ISIS”, είπε ο μάρτυρας, ο οποίος περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν μετά την επίθεση: “Όλοι οι γείτονες προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε για να σβήσουμε τη φωτιά και εκεί είδαμε αρκετούς ανθρώπους νεκρούς. Είδαμε τον πατέρα της οικογένειας και άλλα τρία μικρά παιδιά. Ήταν νεκροί. Κομματιασμένοι”.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, λοχαγό Μπιλ Ούρμπαν, μετά τον βομβαρδισμό σημειώθηκαν νέες εκρήξεις, γεγονός που “υποδηλώνει ότι στο αυτοκίνητο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός”.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, “οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι σκοτώσαμε τον στόχο. Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ αμάχων”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα