

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σήμερα στα νοτιοδυτικά προάστια της Καμπούλ, όταν ένας άνδρας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος και ανατινάχθηκε, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης.
«Σήμερα το απόγευμα ένα άτομο ζωσμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε στη συνοικία Κάλα-ε-Μπαχτιάρ… Δυστυχώς, έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν», ανέφερε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ ο Χαλίντ Ζαντράν.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αλλά η κατάστασή τους παραμένει άγνωστη.
Μολονότι με την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, πριν από τρία χρόνια, ενισχύθηκε η ασφάλεια στο Αφγανιστάν, συνεχίζονται ακόμη οι επιθέσεις τζιχαντιστικών πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους. Η προηγούμενη επίθεση για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το ΙΚ σημειώθηκε στις 21 Μαρτίου στην Κανταχάρ, το ιστορικό προπύργιο των Ταλιμπάν.
Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ιράν: Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 224 ανθρώπους
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί εναντίον του Ιράν από την Παρασκευή (13/6) έχουν αφήσει τουλάχιστον 224.
Μακρόν για τη Μέση Ανατολή: Δε συμμετείχαμε σε καμία επιχείρηση του Ισραήλ – Δε μπορεί ο Πούτιν να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο
Η Γαλλία δεν συμμετείχε σε καμία «αμυντική επιχείρηση» του Ισραήλ κατά της ιρανικής απάντησης.
Ισραηλινοί συνελήφθησαν για διαβίβαση μυστικών πληροφοριών στο Ιράν
Η αστυνομία συνέλαβε δύο Ισραηλινούς ως ύποπτους για «εκτέλεση αποστολών για Ιρανούς τις τελευταίες.
Χτυπήματα δίχως τέλος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν: Νεκρός ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης – «Το Ισραήλ σύντομα δε θα είναι κατοικήσιμο»
Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν για ακόμα ένα βράδυ. Η Τεχεράνη.