

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν διέταξε σήμερα όλες τις τοπικές και ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να απαγορεύσουν την εργασία στις γυναίκες που απασχολούν, σύμφωνα με μία επιστολή του υπουργείου Οικονομίας.
Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη στην καταστολή της ελευθερίας των γυναικών από το αναφερόμενο ισλαμικό ένοπλο κίνημα.
Δεν διευκρινίστηκε αν η εντολή αυτή εφαρμόζεται και για τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, οι οποίες έχουν μία μεγάλη παρουσία στο Αφγανιστάν.
Η εξέλιξη αυτή, καταγράφεται μόλις λίγες ημέρες μετά από την εντολή της ισλαμικής κυβέρνησης των Ταλιμπάν για την απαγόρευση της φοίτησης των γυναικών στα πανεπιστήμια, προκαλώντας την ισχυρή καταδίκη της παγκόσμιας κοινότητας, αλλά και μερικές διαδηλώσεις, όπως και την σοβαρή άσκηση κριτικής στο εσωτερικό του Αφγανιστάν.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.